Credite cu Venituri din Strainatate. Pt Romanii care Lucreaza in Diaspora

Lucrezi peste hotare? Atunci probabil stii cat de dificil este sa obtii un imprumut in tara care locuiesti acum.

In acest sens,exista in Romania banci care acorda credite pentru romanii din strainatate in 2024.

Poti cumpara astfel o locuinta daca lucrezi in strainatate si vrei sa te restabilesti la un moment dat in Romania.

In acelasi timp se acorda insa si credite pentru diaspora de nevoi personale.

Cele mai multe banci vor dori sa ai un salariu constant in tara in care lucrezi, in cazul in care aplici la un credit destinat celor din strainatate.

Ce inseamna acest lucru? Ca trebuie sa dovedesti ca lucrezi de minim 6 luni sau mai mult la actualul loc de munca.

E important de stiut faptul ca nu poti imprumuta niciodata bani de la banci daca nu dovedesti ca ai un loc de munca.

Ca si in Romania, va trebui sa aduci un fluturas de salariu sau echivalentul acestui document ca dovada.

Pana acum am stabilit ca romanii care vor sa ia un credit cu venituri din strainatate trebuie sa aiba un contract de munca inregistrat in tara respectiva.

Salariul trebuie sa fie suficient incat sa iti permita sa platesti ratele si sa iti ramana bani si pentru cheltuielile de existenta, de zi cu zi. 

De asemenea e indicat sa ai o persoana in Romania care sa se puna drept garant. Aceasta persoana trebuie sa aiba salariu sau pensie ca sa poata garanta la banca in cazul in care tu nu iti mai platesti imprumutul.

Pentru a obtine un credit cu venituri din strainatate in 2024 este necesar sa nu fiti inregistrati in Biroul de Credit, atat tu cat si persoana pe care o aduci drept codebitor.

 • Sunt sute de mii de romani care lucreaza in strainatate, in special in Europa.

Romani din Anglia, Germania, Italia, Spania sau Austria care vor credite pentru diaspora 2024.

Toate aceste persoane trebuie sa stie ca pot contracta inclusiv credit Prima Casa cu venituri din strainatate.

In special romanilor din diaspora, bancile le ofera credite ipotecare la care obiectul garantiei il face insasi proprietatea achizitionata.

Sunt mai multe banci care iau in calcul venituri din strainatate, iar printre cele mai noi se numara Patria Bank, Otp si Banca Transilvania.

Perioada nu difera fata de cea obisnuita, cand vorbim de un credit ipotecar ne referim la un termen de 30 de ani, in timp ce la un credit de nevoi personale perioada maxima este de 5 ani.

In piata locala gasim si un segment de credite online adresate romanilor din strainatate, insa aceste imprumuturi au o dobanda mai mare si sunt insuficiente pentru a facilita achizitia unei locuinte.

Creditele nebancare cu venituri din strainate reprezinta mai degraba un overdraft, si desi au costuri mai mari se obtin mai usor.

De exemplu, un credit ifn se va acorda si romanilor din strainatate care figureaza in baza de date cu rau platnici.

De asemenea acordarea se poate realiza si cu o vechime mai mica decat cea obisnuita. Trebuie avuta insa o deosebita atentie la clauzele contractuale si la costurile finale ale unui astfel de credit.

Deci, intr-adevar ceditele nebancare se obtin cu mai putina birocratie dar pentru finantarea unor sume mari este indicat tot un drum la banca.

Dupa ce ai gasit un girant pentru a lua un credit cu venituri din strainatate mai este nevoie de legalizarea tuturor documentelor cerute.

In functie de banca la care se aplica, actele necesare difera insa in general orice banca va avea nevoie de contractul tau de munca de la firma la care tu lucrezi, adeverinta de salariu pe mai multe luni de zile si o asa zisa fisa fiscala, sau echivalentul din tara respectiva.

Daca lucrezi de mai mult timp intr-o tara straina este posibil ca la banca sa ti se ceara sa aduci si un document care sa ateste ca esti cu plata impozitelor la zi.

Pentru a lua un credit ipotecar romanii din stranatate vor trebui sa aiba un avans, in general de 15-20%.

Reprezinta un avantaj daca poti primi din partea firmei la care lucrezi o scrisoare de recomandare, insa acest lucru nu este necesar la toate bancile.

De asemenea se pune accent in continuare ca veniturile salariale sa fie incasate intr-un cont bancar.

Este usor sa obtina un credit romanii din strainatate?

Din informatiile pe care le avem pana acum procedeul este unul mai anevoios deoarece e nevoie de mai multe documente. Totusi daca ai contract de munca in strainatate incheiat pe perioada nedeterminata este mult mai simplu sa iei un imprumut.

Sumele primite de romani in strainatate sunt aceleasi cu sumele primite standard, asadar daca vrei un credit de nevoi speciale suma imprumutata poate atinge pragul de 100000 euro in timp ce la un credit ipotecar poti primi pana la 300000 euro.

Dobanda anuala a celor ipotecare incepe de la 5,32% ca valoare de referinta minima, iar la un credit de nevoi pesonale putem incadra dobanda anuala minima undeva la un pocent de 8,4%.

Majoritatea romanilor care lucreaza in strainatate investesc banii primiti in cumpararea de locuinte in Romania.

Sunt insa si romani in diaspora care folosesc banii pentru achizitii auto sau pentru probleme de ordin medical.

Sunt unele banci care iti permit sa faci o procura notariala pentru a a fi reprezentat de altcineva in cazul in care nu esti in tara.

Daca ai de gand sa investesti intr-o afacere si sa te intorci in tara te poti orienta si pentru programul Start-up sau Diaspora Restart, in cadrul carora se acorda subventii pentru afaceri noi.

Atunci cand esti intr-o tara straina si ai incercat fara succes sa te imprumuti de la bancile locale sa stii ca mai exista aceasta varianta a creditelor obtinute din Romania.

Este limpede ca se solicita mai multe demersuri de efectuat la acordarea unui imprumut cu venituri din strainatate 2024.

In cazul in care consideri ca nu te descurci singur si ai nevoie de mai multe sfaturi poti apela oricand si la un broker de credit.

Acesta nu trebuie sa solicite bani de la tine deoarece este platit intotdeauna de catre bancile cu care colaboreaza.

Ai in continuare nedumeriri legate de creditele pe care le pot obtine romanii care lucreaza in strainatate?

Atunci asteptam comentariile tale in rubricile de mai jos pentru a-ti raspunde la orice intrebare legata de un posibil credit cu venituri din diaspora.

In cele ce urmeaza te poti consulta in rubrica de comentarii si cu alti romani plecati in strainatate care isi doresc acelasi lucru: obtinerea unui imprumut bancar cat mai usor.

Credite pentru romanii din Italia

Italia ramane in prezent una dintre cele mai comune tari pentru romanii care emigreaza in strainatate. Daca vrei un credit ipotecar ca sa iti cumperi o casa in Romania exista mai multe variante de banci de unde poti alege.

In portofoliul bancilor romanesti se regasesc inclusiv credite pentru romanii din Italia.

Ca sa fie acceptati de acestea, romanii aflati in strainatate trebuie sa munceasca cu forme legale.

Sa presupunem ca vrei sa iei un imprumut ipotecar de 100.000 de euro si ai un avans de 35.000 de euro, asta inseamna ca vei imprumuta 65.000 euro si vei plati o rata lunara de aproximativ 330 euro, daca luam o dobanda de referinta de 5,1%.

Costurile afisate in acest exemplu sunt pentru un credit ipotecar incheiat pe 30 de ani.

Ca sa indeplinesti conditionarile bancilor va trebui sa ai si vechime in tara in care lucrezi. De obicei contractul de munca in Italia trebuie sa fie mai vechi de 6 luni.

Credite pentru romanii din Spania

Si in Spania se afla multi romani care ne-au cerut sa le explicam care este procedura prin care pot imprumuta bani cu venituri din strainatate.

Cu totii stim ca locuintele in strainatate sunt foarte scumpe, motiv pentru care la batranete sau chiar mai devreme te reintorci in tara si vrei sa ai casa ta.

Daca vom analiza vom vedea ca nu difera conditiile la credite nici pentru romanii din Spania.

Acestia pot lua pana la 300.000 de lei pe aceasi perioada de 30 de ani de la o alta banca din Romania. De aceasta data cu o dobanda de 5,6% vei plati lunar aproximativ 17.000 lei.

Romanii din Spania trebuie sa stie ca au nevoie de un avans de minim 15% si daca venitul lor nu este suficient pot aduce pana la 3 garanti.

Pe langa avans la orice credit ipotecar mai sunt si alte taxe sau costuri la incheierea contractului.

Aici includem onorariile care trebuie platite la notar dar si celelalte taxe pentru traducerea documentelor in limba romana.

In cadrul unui credit pentru romanii din Spania conditia celor minim 6 luni lucrate ramane valabila si trebuie in acelasi timp si o adeverinta cu salariul incasat de la locul de munca.

Credite pentru romanii din Anglia

La unele banci din Romania sunt acceptate si veniturile din Anglia atuci cand vine vorba despre contractarea unui credit ipotecar.

Aceasta decizie vine pe fondul cererii tot mai crescute a romanilor din diaspora care vor sa isi cumpere o locuinta in tara.

Se poate face acest lucru daca ai venituri din Anglia si un avans de minim 15%.

Sunt mai multe acte pe care ti le cer bancile dar la una dintre ele poti lua 25.0000 de lei pe o perioada de 30 de ani si vei plati o rata de aproximativ 1400 lei, cu o dobanda de 5,8%.

Ca sa primesti acceptul bancii nu trebuie sa ai alte credite restante.

In cadrul contractului cu banca se specifica ca varsta maxima admisa la terminarea tuturor ratelor este de 65 de ani.

In functie de venit si de perioada contractului de munca se poate solicita prezenta a minim 1 codebitor. De asemenea avansul solicitat poate ajunge pana la 35%.

Din cate putem observa, exista o serie de credite pentru romanii din strainatate in cadul carora conditiile de acordare sunt similare. In functie de necesitatile tale trebuie sa te straduiesti sa gasesti imprumutul care ti se potriveste.

Ai reusit sa iei credit din strainatate sau inca mai cauti o solutie care sa se potriveasca nevoilor tale? Indiferent de raspuns lasa-ne un comentariu.

Chiar daca ai o problema vom incerca sa iti raspunde cat mai rapid.

De asemenea in formularul de comentarii ne poti lasa si alte intrebari referitoare la creditele pentru romanii din strainatate.

119 comentarii

 1. Buna! Lucrez in Olanda si as vrea sa cumpar o casa in Romania prin credit bancar cu venituri din strainatate, imi puteti oferi va rog frumos cat mai multe detalii?

 2. Buna ziua.
  Locuiesc si lucrez in Canada. Am firma mea unde platesc taxele anual aici, si vreau sa fac un imprumut in Romania in vederea achizitionarii unei pensiuni acolo. Care sunt conditiile si cu ce banca pot sa colaborez in vederea acestui proiect?

  Cu stima,
  Mihai B.

 3. Bună ziua aș dori si eu credit de nevoi personale locuiesc în Germania sunt căsătorit și pot sa o pun pe soția mea ca girant dacă e necesar, mulțumesc frumos aștept răspuns.

 4. Caut câteva bănci care să acorde un împrumut mai mare pentru a achiziționa un apartament in Romania. Lucrez in Vancouver Canada, profesoara de franceza, job pe durata nedeterminata, salariu foarte bun, 5400 dolari CAD pe luna net. Ce instituție cunoașteți?

   • Buna Aurelia,

    Sunt dublu cetatean: roman si canadian cu domiciliul in Canada si as dori sa obtin un credit ipotecar in vedera achizitionarii unui imobil in Romania. Va rog trimiteti informatii despre bancile care acorda credite in aceasta situatie.

 5. Lucrez cu contract nedeterminat de 10 ani in UK si am nevoie de 150000 euro pentru achizitionarea unui apartament in Cluj si un teren la malul marii cu proiect pensiune aduc aceste proprietati in garantie salariul meu este de 1700£ va rog sa ma indrumati

   • Lucrez în Spania împreună cu soțul avem împreună salariu 3500 euro cu contract pe perioada nedeterminata, dorim sa luam un apartament în România în valoare de 120.000 euro, pe lângă avem și un codebitor cu pensie în România, de ce avem nevoie?

   • As dori sa fac un credit de 1500€ urgent, se poate? Eu locuiesc în România, doar ca lucrez în Austria de 4 ani, credeți că aș fi eligibila?

 6. Lucrez in Germania de aproape doi ani, mai am puțin și îmi face contract nedeterminat.
  As vrea sa fac un împrumut eu îl am pe tata cu mine lucram impreuna, deci pot să-l pun pe el girant.
  El mai are un credit in Romania nu cred ca este vreo problema, nu?

 7. Lucrez in Austria legal de 3 ani, cate mii de euro pot împrumuta maxim? Am 51 de ani și vreau să fac un credit imobiliar pentru cumpărarea unui apartament. Am o parte economisiți dar am nevoie de maximum 30 de mii de euro. Cu salariu lunar de 1350 euro cât pot împrumuta?

 8. Lucrez in Anglia cu un contract pe termin nedeterminat. Nu am pe nimeni ca și girant in România. Imi puteti spune daca pot sa fac un imprumut pentru achizitionarea unui imobil in Romania?

 9. Locuiesc in UK de 10 ani. Nu am datorii restante. Mă interesează un credit pentru a cumpăra un apartament în următoare trei luni. Nu am pe nimeni ca și girant in România.

  • Bună ziua
   Lucrez in Belgia din 2009 cu contract pe o perioada nedeterminată.
   Care sunt pasii si de ce am nevoie pentru un credit imobiliar (apartament).
   Multumesc

 10. Lucrez in Elvetia de 3 ani si as dori sa stiu daca cu contractul de munca de aici se poate face un credit ipotecar pentru cumpărarea unei locuințe in Romania cu un avans de max 30%?

 11. Buna ziua! Lucrez in Italia si am contract nedeterminat si un salariu bun. Daca nu am o persoana disponibilă sa imi fie girant, se poate face ceva pt un credit de nevoi personale?

 12. Buna ziua, lucrez in Spania si as avea nevoie de 25 mii euro pentru a intabula casa din Romania si sa ii mai fac unele renovari. Am salariu 1300 euro, care banca m-ar putea ajuta? Girant ar putea veni fratele meu cu o pensie de 10000 lei.

 13. Lucrez in Portugalia cu contract de 11 ani vreau sa ma intorc in tara si sa deschid o afacere. Ce documente as avea nevoie pentru un imprumut?

 14. Va salut! Lucrez de 13 ani ca self employed în Anglia. Ma intereseaza sa imi cumpăr o mașină nouă aici în România prin leasing sau rate cu ajutorul unui împrumut bancar dar nu am pe nimeni sa gireze. Specific ca împrumutul nu vreau sa depășească 3 ani. Dacă există posibilitatea va rog sa imi comunicati.

 15. Eu și soțul meu lucram in Spania și dorim achiziționarea unei nu locuințe în România. Va rog frumos să-mi spuneti dacă se poate si ce ar trebui să fac sa pot lua un credit ipotecar. Muncim in Spania de peste 7 ani cu contract de muncă. In ultimii ani avem contract fix discontinuu, asta inseamna ca dupa incheierea perioadei de munca, suntem rechemati pe acelasi contract: o perioada de doua luni nu muncim, dar beneficiem de somaj. Aici in Spania suntem rezidenti.

 16. Buna, sunt in Canada de 10 ani lucrand cu contract pe termen nedeterminat. Am vazut informatii despre romanii din diferite tari din Europa insa nimic legat de celalalte tari. As vrea sa stiu daca se califica orice tara pentru un imprumut din strainatate. As avea si girant daca e nevoie.

 17. Ma numesc Beniamin și as vrea sa fac un împrumut la compania voastră pentru a construi o casa. Am o mică firma de construcție in Germania și câștig sume frumoase. Ce trebuie sa obțin sa fac un împrumut?

 18. Inteleg ca pot obtine un credit ipotecar in Romania cu veniturile din Spania (aproximativ 40000€ pe o perioada de 10-15 ani). Avand 2 imobile in Romania, mai este nevoie de un girant sau le putem pune ca garantie? Daca e nevoie neaparat de girant (doar mama ar fi) pensia trebuie sa fie de un minim anume?
  Ce banci recomandati? Preferam sa il facem in euro, cu dobanda variabila Euribor. Va multumesc!

 19. Lucrez in Germania ca asistent medical si am contract pe perioada nedeterminata. As vrea un imprumut de 80000 euro pentru a cumpara un apartament in Timisoara, nu am girant. Intrebarea mea este daca se poate?

 20. As vrea sa stiu daca pot face un credit pentru cumpararea unei case daca locuiesc in Italia si lucrez in Elvetia. Sunt în zona de frontieră.

 21. Buna ziua. Sunt in Italia de 12 ani si lucrez in Elvetia de 4 ani cu contract indeterminat venit anual de 22000-23000 euro, dubla cetatenie. As avea nevoie de un credit de 20000 euro pentru cumpararea unei case in regim de urgenta. As vrea sa platesc rate in mai putin de 30 ani, intre 5-7ani daca e posibil.

 22. Salut! Lucrez in Italia din 2017. Contractele de munca nu sunt indeterminate. Am salariu de 1300 euro. As putea lua un credit in Romania???

 23. Buna ziua lucrez in Italia cu contract indeterminat as dori face un imprumut de 55.000 de mi de euro pentru a cumpara o casa in Romania am si un garant care are contract de munca si castiga suma de 5000 mii de lei salariu.

 24. Buna ziua, am vrea sa facem un credit ipotecar pentru a cumpara un apartament, se poate gira cu un alt apartament drept garanție? (apartamentul este cumpărat cu banii jos) multumesc

 25. Buna ziua, lucrez cu contract in Anglia, am 1300-1400£ pe luna si asi dori sa știu dacă pot face un împrumut cu salariul de aici si plăti lunar rata pentru a-mi lua un apartament și ce pasi trebuie sa urmez pentru a face asta

 26. Buna lucrez in Spania impreuna cu sotul avem amandoi contracte fixe as putea solicita un credit de 30000€? Daca da care sunt bancile?

 27. Bună, dacă am contract de muncă nedeterminat în Italia, pot face un credit în România? Sunt despărțită și am o locuință comună cu fostul soț, în care nu mai pot locui. Dacă nu suntem divorțați și el este în biroul de rău platnici, mă va afecta acest lucru? Menționez că nu am girant în țară.

 28. As dori sa fac un credit ipotecar cu contractele de munca din Spania pe termen determinat, am toate actele necesare, am fost la banci si nicio banca nu da credit cu contract determinat! De ce? Asta inseamna ca nu avem venit sigur? Nu e adevarat, sunt firme care fac contracte determinate, de exemplu eu si sotul meu lucram la o firma de transport din noiembrie pana in iulie, apoi venim in vacanta in Romania, asta nu inseamna ca nu avem venit. De ce nu se acorda credite si pentru noi?

 29. Lucrez in Italia de mai mult de 6 luni, salariul pe luna este micuț deocamdată 400 euro maxim. Unde stau nu platesc nimic nici mâncare nici chirie pentru tot restul vieții, cu persoana care trăiesc nu sunt căsătorită dar este in statul de familie cu mine și are o pensie de 2000 euro. As putea sa incerc sa-mi fac un imprumut de bani pentru o casa in Romania (Bacău), dacă lucrez in regula cu contract nedeterminat?

 30. Buna ziua as avea nevoie de 50000 E pt o locuinta in Romania, lucrez in Italia cu contract fix de doi ani neintrerupt cu un salariu de 1500 E pe luna. În ce fel aș putea proceda si dacă se poate?

 31. Bună ziua. Lucrez in Suedia cu contract nedeterminat de peste 3 ani. Am nevoie de un credit nevoi personale dar nu am girant. Se poate obține un credit?

 32. Buna ziua, ma numesc Ady si as dori un credit ipotecar sau pentru Prima Casa ca sa-mi cumpar o locuinta, muncesc in Anglia de 4 ani de zile cu contract, vin in tara doar pentru 2 saptamani.
  Întrebarea mea este daca se poate obtine in asa scurt timp un credit, din pacate nu am pe cine sa imputernicesc dupa ce plec tocmai pentru motivul asta v-am contactat.

 33. Lucrez in Austria de 6 ani cu acte in regula, am nevoie de un imprumut pentru nevoi medicale, daca se poate si de ce acte am nevoie.

 34. Buna dimineata! Lucrez in Spania de 12 ani cu carte de munca, vreau sa fac un imprumut ipotecar in Romania. Pot sa pun apartamentul, care vreau sa il cumpar ca girant?

 35. Eu lucrez în Anglia ca liber profesionist „self employed ” lucrez prin agenție de recrutare. Credeți că pot să iau un împrumut pentru un apartament în România? Va rog sa îmi spuneți care sunt actele necesare și condițiile pe care trebuie sa le îndeplinesc ca liber profesionist „self employed” deoarece nu am un contract cu compania pentru care lucrez și nici cu agenția de recrutare, dar am acte doveditoare că primesc salariul săptămânal și că plătesc impozit pe salariu.

 36. Eu am deja credit Prima Casa facut in 2018 insa de la sfarsitul lui 2019 sunt in Anglia lucrez aici si imi platesc rata din tara. Insa acum banca imi cere sa actualizez detaliile cu intrebari la obiect gen adresa de corespondenta, loc de munca, salariul. Intrebarea mea este, e doar ceva de actualizare sau daca sunt in afara vor sa imi mareasca ceva la imprumut castigand mai mult aici?
  Ei stiu ca nu mai sunt in tara pentru ca anul trecut cand s-a facut amanare din cauza pandemiei eram in furlough (somaj tehnic) si am facut cerere de amanare si le-am trimis dovada ca lucrez in afara.

 37. Lucrez in Spania de 17 ani si cu contract indefinit am 6 luni la ultimul loc de munca se poate face un imprumut de 40000 de euro pentru a cumpara o casa in Romania achitand 40 la suta din valoare avans? Ce acte ar trebui si cat ar dura pana obtii creditul avand toate actele in regula?

 38. Buna seara, lucrez si eu și soțul in Londra de peste 5 ani, am dori un credit in România pentru a ne cumpara un apartament, nu ar avea cine sa ne gireze decât părinții, se poate? Dacă ai deja un împrumut in țara unde locuiești, Anglia, îți va afecta cumva cererea?

 39. Lucrez în Marea Britanie de 2 ani sunt angajat fix iau aproape 3000 pe luna. Ce acte trebuie sa completez pentru un credit de 50 de mii să-l achit în 2 ani maxim?

 40. Buna ziua. Care ar fi sansele sa fac un imprumut de vreo 30000 euro in Romania? Mentionez ca lucrez de 2 ani in strainatate dar contractul este self employed, desi depasesc salarul minim de aici lunar. Asta e conditia aici cu contractul. Aș putea face imprumutul fara garant? Specific ca aș dori sa iau o casa si sa garantez cu ea. Multumesc

  • Eu si sotul dorim sa facem un imprumut de 45k pentru un apartament, dorim sa dam avans 50k euro, este posibil ca vreo banca din Romania sa ne accepte doar cu contractele UK pe termen nedeterminat? Fara girant din Romania.

 41. Buna ziua as dori un credit ipotecar (60000€, deținem 40% avans)
  Lucram in Germania cu contract de munca din 2014 (soț și soție).

  Ce documentene sunt necesare?

 42. Salut, muncesc de mai mulți ani in Anglia, problema mea e ca nu am un contract de munca statutul meu fiind cel de self employed. In aceste condiții as putea sa obțin un credit ipotecar sau Prima Casa?

 43. Mama mea lucrează în Germania contractul este pe România. Ea câștiga 1500€/luna! Și ar dori sa își facă un credit pentru achiziționarea unui apartament! Îmi puteți da niște sfaturi..
  Vă mulțumesc!

  • Bună lucrez ca îngrijitor aș dori un credit de nevoi personale, am 18 luni de când lucrez cu contract nedeterminat.

 44. Buona sera lucrez in Italia de 5 ani cu contract determinat, cu salariu 900€ pe luna, as vrea sa stiu daca se poate face un imprumut per rinnovare la casa mia la Romania.

 45. Buna sunt din Anglia de 10 ani si as dori un credit ipotecar, am contract si tot ce e nevoie insa in Romania am doar pe cineva sa gireze dar e la pensie.

 46. Buna ziua, lucrez in Belgia la aceeasi firma de 1 an si jumatate, ma intereseaza un imprumut de nevoi personale de 15 mii de euro. De ce acte as avea nevoie?

 47. Lucrez cu contract de munca pe perioada nedeterminata in Anglia de 3 ani.
  Pot sa obtin un imprumut pentru achizitionarea unei locuinte (sau o casa), sau pentru construirea unei casa? Am toate datele necesare (contract de munca, permis de rezidenta, inchiderile de an fiscale , fluturas de salar, si in tara am parintii mei care sunt pensionari si ma pot gira daca este nevoie).

 48. Lucrez impreuna cu sotia in UAE. As avea nevoie de un credit pentru nevoi personale in valoare de 30 000 euro. Avem contract de munca pe durata nedeterminata, iar girantul nu are un salariu asa de mare pentru suma ceruta. Recomandari, indrumari?

  Va multumesc,
  Radu

 49. Buna ziua. Muncesc in Anglia cu un contract pe termin nedeterminat. Imi puteti spune daca pot sā fac in imprumut pt achizitionarea unui imobil in Romania? Si Ce trebuie sā fac?

 50. Lucrez si locuiesc in Uk. As avea nevoie de un credit pt nevoi personale in valoare de €30K. Detin contract de munca insa nu am pe nimeni ca si garantor. Indrumari?

  Multumesc,

  Bogdan

 51. Bună ziua, as putea face un credit pentru un apartament dacă muncesc în Germania cu contract de munca pe perioada nedeterminata dar încadrată la 4 ore? Mulțumesc

 52. Muncesc si locuiesc cu drept de sedere si munca in Cipru de 10 ani. Muncesc cu contract si as dori un imprumut de 50000 de euro pentru construirea unei case. Am terenul la Suseni la strada principala cum pot face face, mentionez ca sotul munceste de 10 ani la acelasi loc de munca doar ca ii face contract anual, in fiecare an. As dori sa stiu daca ma puteti ajuta.

 53. Lucrez in Franta cu contract nedeterminat din septembrie 2014 si m-ar interesa daca pot face un credit imobiliar sa dau avans 15/20%. Am banii necesari.

 54. Va rog frumos să-mi răspundeți dacă se poate si ce ar trebui să fac sa pot lua un credit ipotecar. Muncesc in Spania de peste 13 ani cu contract de muncă. In ultimii ani am contract fix discontinuu, asta inseamna ca dupa incheierea perioadei de munca, sunt rechemata pe acelasi contract: o perioada de doua luni nu muncesc, dar beneficiez de somaj.

  As vrea sa imi cumpar o locuinta, si bineinteles cu un avans. Aici in Spania sunt rezidenta, si imi platesc toate taxele si impozitele la stat.

   • Buna ziua. Mă numesc Moga Marian, lucrez în Germania. Am un salariu de 2000 euro și aș vrea să achizionez un credit pentru o locuință.

   • Buna ziua Aurelia,
    Eu locuiesc in Statele Unite de 20 de ani si nu am pe cine sa ma gireze in Romania. Sunt angajata intr-o sala de jocuri dar far contract de munca, si desi am carte de munca. Cum as putea lua un imprumut de la banca sau credit pentru Prima Casa?

 55. Lucrez in Olanda de 4 ani… de anul trecut sunt cu contract de munca nedeterminat si as dori sa stiu care sunt acele banci in Romania care acorda credite prin procura – caci mie imi este greu sa vin in tara.

  Este vorba despre parintii mei. Imi fac casa si vreau ca ei sa supravegheze lucrarile si cheltuielile cu aceasta

 56. Salutare sunt in Cipru de 12 ani, lucrez in acelasi loc de munca de 12 ani am salariul de 1300€ si as vrea sa fac un credit de 5000 de euro pentru 3 ani de zile. Ma poate îndruma cineva spre o banca din Romania?

  Aici se cere girant cipriot si nu se baga nimeni. Multumesc anticipat.

 57. Buna as putea sa fac un imprumut personal, dar eu muncesc in Spania de 11 ani cu contract fix si nu am pe nimeni in tara cum as putea face imprumutul si daca pot sa platesc rata de aici din Spania?

 58. Bună dimineața, am înțeles că nu se mai acorda ușor credite pentru cei care lucrează în străinătate. E adevărat? Soțul lucrează în Anglia, a avut credite restante, dar acum totul este achitat.

  Ne interesa un credit ipotecar de maxim 40.000 euro. Pe care sa-l achitam mai repede de 30 ani. Va rog ne puteți ajuta?

 59. Sunt cetatean roman si elvetian adica dubla cetatenie. Locuiesc in Elvetia de 20 de ani si vreaU sa fac un inprumut bancar in Romania pentru a cumpara o casa. Ce trebuie sa fac si ce acte imi trebuie? Va multumesc.

 60. Numele meu e Sergiu, muncesc de mai mult 6 luni in Anglia, problema mea e ca nu am un contract de munca fiind self employed. In aceste condiții as putea sa obțin un credit de 25000€ pentru o casă la curte?

 61. Muncesc in Spania cu contract de munca de peste doi ani, salariul este de 1200 euro as dori sa stiu daca pot face un imprumut bancar de aproximativ 27.000 euro pentru cumpararea unei locuinte.

 62. Buna ziua as dori si eu un credit dar nu am in romania pe nimeni care sa ma gireze. Pot obtine un credit ipotecar sa prima casa in aceste conditii?

 63. Numele meu e Marcel, muncesc de mai mulți ani in Anglia, problema mea e ca nu am un contract de munca statutul meu fiind cel de self employed. In aceste condiții as putea sa obțin un credit ipotecar sau Prima Casa?

   • As dori sa fac un credit in Romania lucrez in strainatate sunt cetatean roman. Am nevoie de bani pentru a-mi repara locuinta chiar si ipotecar nu am cine sa imi gireze in Romania. Sunt casatorita as putea creditul sa il fac pe numele meu si al sotului (pot intampina probleme?). El este cetatean turc. La ce banca as putea intreba pentru un credit chiar si ipotecar?

    • Buna seara as dori un credit pentru locuinta. Sunt cetatean roman si lucrez in Spania cu contract fix de aproape doi ani. Cum as putea obtine creditul? Sunt din zona Clujului.

  • Pe vremuri era un banc. Inspectorul NAPU vine in control la Alimentara, la Cofetarie, si la Banca. Un cetatean indignat zice: Napu este peste tot; Napu la carne, Napu la dulciuri, Napu la imprumuturi.

   Cred ca si astazi Napu la bani.

   Doar glumesc, fara suparare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *