Categories
Locuri de munca

Credite cu venituri din strainatate. Pentru romanii care lucreaza in diaspora

Lucrezi peste hotare? Atunci probabil stii cat de dificil este sa obtii un imprumut in tara care locuiesti acum.

In acest sens,exista in Romania banci care acorda credite pentru romanii din strainatate in 2020.

Poti cumpara astfel o locuinta daca lucrezi in strainatate si vrei sa te restabilesti la un moment dat in Romania.

In acelasi timp se acorda insa si credite pentru diaspora de nevoi personale.

Cele mai multe banci vor dori sa ai un salariu constant in tara in care lucrezi, in cazul in care aplici la un credit destinat celor din strainatate.

Ce inseamna acest lucru? Ca trebuie sa dovedesti ca lucrezi de minim 6 luni sau mai mult la actualul loc de munca.

E important de stiut faptul ca nu poti imprumuta niciodata bani de la banci daca nu dovedesti ca ai un loc de munca.

Ca si in Romania, va trebui sa aduci un fluturas de salariu sau echivalentul acestui document ca dovada.

Pana acum am stabilit ca romanii care vor sa ia un credit cu venituri din strainatate trebuie sa aiba un contract de munca inregistrat in tara respectiva.

Salariul trebuie sa fie suficient incat sa iti permita sa platesti ratele si sa iti ramana bani si pentru cheltuielile de existenta, de zi cu zi. 

De asemenea e indicat sa ai o persoana in Romania care sa se puna drept garant. Aceasta persoana trebuie sa aiba salariu sau pensie ca sa poata garanta la banca in cazul in care tu nu iti mai platesti imprumutul.

Pentru a obtine un credit cu venituri din strainatate in 2020 este necesar sa nu fiti inregistrati in Biroul de Credit, atat tu cat si persoana pe care o aduci drept codebitor.

Sunt sute de mii de romani care lucreaza in strainatate, in special in Europa.

Romani din Anglia, Germania, Italia, Spania sau Austria care vor credite pentru diaspora in 2020.

Toate aceste persoane trebuie sa stie ca pot contracta inclusiv credit Prima Casa cu venituri din strainatate.

In special romanilor din diaspora, bancile le ofera credite ipotecare la care obiectul garantiei il face insasi proprietatea achizitionata.

Sunt mai multe banci care iau in calcul venituri din strainatate, iar printre cele mai noi se numara Patria Bank, Otp si Banca Transilvania.

Perioada nu difera fata de cea obisnuita, cand vorbim de un credit ipotecar ne referim la un termen de 30 de ani, in timp ce la un credit de nevoi personale perioada maxima este de 5 ani.

In piata locala gasim si un segment de credite online adresate romanilor din strainatate, insa aceste imprumuturi au o dobanda mai mare si sunt insuficiente pentru a facilita achizitia unei locuinte.

Creditele nebancare cu venituri din strainate reprezinta mai degraba un overdraft, si desi au costuri mai mari se obtin mai usor.

De exemplu, un credit ifn se va acorda si romanilor din strainatate care figureaza in baza de date cu rau platnici.

De asemenea acordarea se poate realiza si cu o vechime mai mica decat cea obisnuita. Trebuie avuta insa o deosebita atentie la clauzele contractuale si la costurile finale ale unui astfel de credit.

Deci, intr-adevar ceditele nebancare se obtin cu mai putina birocratie dar pentru finantarea unor sume mari este indicat tot un drum la banca.

Dupa ce ai gasit un girant pentru a lua un credit cu venituri din strainatate mai este nevoie de legalizarea tuturor documentelor cerute.

In functie de banca la care se aplica, actele necesare difera insa in general orice banca va avea nevoie de contractul tau de munca de la firma la care tu lucrezi, adeverinta de salariu pe mai multe luni de zile si o asa zisa fisa fiscala, sau echivalentul din tara respectiva.

Daca lucrezi de mai mult timp intr-o tara straina este posibil ca la banca sa ti se ceara sa aduci si un document care sa ateste ca esti cu plata impozitelor la zi.

Pentru a lua un credit ipotecar romanii din stranatate vor trebui sa aiba un avans, in general de 15-20%.

Reprezinta un avantaj daca poti primi din partea firmei la care lucrezi o scrisoare de recomandare, insa acest lucru nu este necesar la toate bancile.

De asemenea se pune accent in continuare ca veniturile salariale sa fie incasate intr-un cont bancar.

Este usor sa obtina un credit romanii din strainatate?

Din informatiile pe care le avem pana acum procedeul este unul mai anevoios deoarece e nevoie de mai multe documente. Totusi daca ai contract de munca in strainatate incheiat pe perioada nedeterminata este mult mai simplu sa iei un imprumut.

Sumele primite de romani in strainatate sunt aceleasi cu sumele primite standard, asadar daca vrei un credit de nevoi speciale suma imprumutata poate atinge pragul de 100000 euro in timp ce la un credit ipotecar poti primi pana la 300000 euro.

Dobanda anuala a celor ipotecare incepe de la 5,32% ca valoare de referinta minima, iar la un credit de nevoi pesonale putem incadra dobanda anuala minima undeva la un pocent de 8,4%.

Majoritatea romanilor care lucreaza in strainatate investesc banii primiti in cumpararea de locuinte in Romania.

Sunt insa si romani in diaspora care folosesc banii pentru achizitii auto sau pentru probleme de ordin medical.

Sunt unele banci care iti permit sa faci o procura notariala pentru a a fi reprezentat de altcineva in cazul in care nu esti in tara.

Daca ai de gand sa investesti intr-o afacere si sa te intorci in tara te poti orienta si pentru programul Start-up sau Diaspora Restart, in cadrul carora se acorda subventii pentru afaceri noi.

Atunci cand esti intr-o tara straina si ai incercat fara succes sa te imprumuti de la bancile locale sa stii ca mai exista aceasta varianta a creditelor obtinute din Romania.

Este limpede ca se solicita mai multe demersuri de efectuat la acordarea unui imprumut cu venituri din strainatate in 2020.

In cazul in care consideri ca nu te descurci singur si ai nevoie de mai multe sfaturi poti apela oricand si la un broker de credit.

Acesta nu trebuie sa solicite bani de la tine deoarece este platit intotdeauna de catre bancile cu care colaboreaza.

Ai in continuare nedumeriri legate de creditele pe care le pot obtine romanii care lucreaza in strainatate?

Atunci asteptam comentariile tale in rubricile de mai jos pentru a-ti raspunde la orice intrebare legata de un posibil credit cu venituri din diaspora.

In cele ce urmeaza te poti consulta in rubrica de comentarii si cu alti romani plecati in strainatate care isi doresc acelasi lucru: obtinerea unui imprumut bancar cat mai usor.

1 reply on “Credite cu venituri din strainatate. Pentru romanii care lucreaza in diaspora”

Va salut, nu am pe nimeni in Romania sa ma poata gira… intrebarea mea: as putea obtine un credit fiind rezident in Spania?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *